OVER MIJ

Image

Ik ben Koen.
Ik breng graag meer ZEN in jouw leven via mijn poëtische en meditatieve woorden, mijn intuïtieve pianomuziek, inzichten en tips rond zen-zijn, focus en balans in je leven, verstillende performances met woord en/of pianomuziek, en ondersteuning door reiki en coaching.

BEL OF MAIL ME
+32 497 99 87 35
koen@koensnyers.be

Schrijver van zeven bundels

In 2015 debuteerde ik met de bundel Onderweg naar hier en later. Deze bundel was meer dan een verzameling van losse gedichten en leest als een poëtisch verhaal met miniatuurschetsen en toevallige ontmoetingen, onderweg in het leven van alledag, met sprongen in tijd, ruimte en hoofd. Mijn tweede bundel Leg mij dwars (2016) was een verzameling van 75 puntdichten, geselecteerd en herschreven op basis van ruim 750 puntdichten die ik schreef tussen 2013 en 2016. In 2017 verscheen mijn bundel Ik zie mensen. Deze telde 71 blokjes poëtische tekst, te lezen als een slingerend verhaal, waarin de ik-figuur altijd en overal mensen ziet. Weer een jaar later, in 2018, zag mijn bundel Wij zijn breekbaar het levenslicht. In deze bundel eerde ik het breekbare van het leven in een slingerend verhaal, met teksten die aarzelen tussen poëzie en proza. Voor deze bundel liet ik me inspireren door gesprekken met zeven mensen over breekbaarheid en door de porseleinkunst van Wendy Van Geel. Begin 2020 verscheen de bundel De zin van donderdagen. Hierin ordende ik 52 zinnen van donderdag tot een verhalend geheel, samengebracht met een selectie van eigenhandig gemaakte foto’s in kleur. Begin 2022 verscheen de bundel Loving Nature, een poëtisch getint verhaal dat naast een leeservaring ook een luisterervaring biedt, in de vorm van een album met zes pianosongs, op intuïtieve wijze gecreëerd bij het verhaal. In januari 2023 kwam er het boek ADEM, waarin ik een poëtisch-meditatief verhaal vertel dat je als lezer ademruimte biedt. Bij deze bundel hoort het piano-album BREATHE, met daarin acht songs die ik intuïtief creëerde.

Je kan mijn bundels bestellen via de online shop.

Performen in muzikale vertellingen

Elk van mijn bundels is zo geschreven dat de teksten een verhalend geheel vormen. Dat maakt ook dat de bundels zich uitstekend lenen tot muzikale vertellingen. Voor verschillende muzikale vertellingen werkte ik samen met iemand voor de muzikale omlijsting. Zo waren er achtereenvolgens muzikale vertellingen met Marjoke Swinnen (Onderweg naar hier en later), Staf Nys (Ik zie mensen) en Sarah Vaesen (Wij zijn breekbaar). Deze voorstellingen bracht ik alles samen een 30-tal keer op diverse culturele podia voor in totaal ongeveer 2.000 mensen: in tal van bibliotheken, in meerdere huiskamers, in een aantal cultuurcentra plus op culturele festivals als kunstenfestival Watou en stadsfestival Damme.

In de ongewone lente en zomer van 2020 nam ik de tijd om een nieuwe muzikale vertelling te creëren, met als titel ADEM. Voor deze muzikale vertelling, die intussen drie keer live voor publiek gebracht werd, werk ik samen met mijn levenspartner Jana Schoefs, met wie ik samen Altijd ADEM vorm. Zelf sta ik in voor de tekstperformances en de pianomuziek, Jana gaat in dialoog met mijn teksten via zang en klank. Deze voorstelling mondde in januari 2023 uit in het nieuwe boek ADEM.

In het najaar van 2021 creëerde ik de solovoorstelling Loving Nature, waarin ik het poëtisch getint verhaal uit de gelijknamige bundel breng. Daarnaast speel ik in deze voorstelling live de intuïtieve pianosongs uit het gelijknamige album dat ik creëerde bij de bundel. 

Nieuwe speeldata van de voorstellingen Loving Nature en ADEM en van mijn ZEN-pianosessies vind je op de agendapagina.

Kunstvormen combineren en intuïtief pianospelen

Graag combineer ik mijn poëtische teksten met andere kunstvormen. Zo was er een expositie, die mijn teksten combineerde met de porseleinkunst van Wendy Van Geel. In opdracht schrijf ik ook teksten bij kunstwerken. En ik zoek graag ook zelf de verbinding met andere kunstvormen: op sociale media combineer ik mijn teksten vaak met foto’s, video en mijn pianomuziek.

Sinds 2020 speel ik intuïtief piano en creëer ik al improviserend pianomuziek, als muziek die op zichzelf staat, als muziek voor bij mijn optredens en bij mijn luistermeditaties, plus als muziek op maat voor mensen, afgestemd op hun energie.
In 2021 was er de release van mijn eerste album 'HERE and NOW'. In 2022 volgden mijn tweede album 'Loving Nature'. In 2023 volgden intussen drie andere albums: ‘BREATHE’, ‘JUST FEEL’ en ‘SOMETHING CALLS YOU’. Mijn pianomuziek is te beluisteren op Spotify, SoundCloud en andere streamingplatforms.

Mijn labels Zeg het met tekst en Z/Studio

Vanuit mijn eigen label Zeg het met tekst publiceer ik mijn eigen bundels, maar ik geef mijn poëtische teksten ook op andere manieren vorm dan als boek. 
Mijn label Z/Studio doet de productie van mijn pianomuziek en luistermeditaties op SoundCloud, maar ook van mijn pianomuziek op Spotify, SoundCloud en andere streamingplatforms..

ZEN by Koen Snyers

Met ZEN by Koen Snyers draag ik graag bij aan meer zen-zijn in de wereld. Zen, dat betekent voor mij: in balans en met de juiste focus. En dat heeft vele lagen. 

Wil je de staat van zen-zijn meer integreren in jouw dagelijkse leven? In mijn zen-aanbod combineer ik reiki (universele levensenergie) vanop afstand, de relaxerende en transformerende kracht van mijn intuïtief gecreëerde pianomuziek, de kracht van meditatieve woorden en intuïtieve coaching. Op de ZEN-pagina van deze website vind je alles over dit aanbod.

Image

BEL OF MAIL ME

+32 497 99 87 35
koen@koensnyers.be

WAAR VIND JE ME NOG?